Instructie / DPC lessen

Dressuurinstructie

Onze dressuurlessen worden gegeven onder deskundige begeleiding van Jos Duijndam. Jos is sinds jaar en dag de dressuurinstructeur van de Delftse Ponyclub. Jos is zelf fanatiek dressuur ruiter geweest en heeft zich als doel gesteld de jeugdige ruiters de principes van de dressuursport bij te brengen.

Met zijn passie voor de dressuur en gedrevenheid tot presteren leidt hij ieder beginnend ruitertje op tot een volwassen ruiter. Belangrijke uitgangspunten daarbij zijn: het plezier hebben in de sport en het omgaan met levende dieren.

Elke woensdag om 16.00 uur, 17.00 uur en 18.00 uur zijn er speciale DPC instructie lessen. Deze lessen zijn alleen toegankelijk voor combinaties  die lid zijn van de DPC. Indien om wat voor reden dan ook deze lessen niet doorgaan, dan worden de leden daar voortijdig via de DPC WhatsApp groep van op de hoogte gesteld.

 

Springinstructie

De springinstructie is in handen van Jordy Duijndam.

Jordy springt zelf ook nog regelmatig op concoursen. Naast de instructie tijdens de lessen maakt Jordy ook veel tijd vrij om de springruiters op wedstrijd te begeleiden. Op die manier wil hij zoveel mogelijk van zijn kennis aan de ruiters meegeven. Wil je springlessen volgen, vraag dan bij de administratie van de manege na wat de mogelijkheden zijn.

 

Manege lessen

Als je een eigen pony hebt en deze staat gestald bij de Manege de Prinsenstad is het mogelijk om mee te rijden met manege lessen. Je moet je hiervoor wel aanmelden. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij de administratie van de manege.