Wedstrijden rijden

Eenmaal in het bezit van een eigen pony wil je vast ook meedoen met de wedstrijden die worden georganiseerd. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden:

 

Onderling bij De Prinsenstad

Bij Manege de Prinsenstad wordt 4-5 keer per jaar een onderlinge wedstrijd georganiseerd die meetelt voor het grote kampioenschap op 2e pinksterdag. Op deze dagen kan op het eigen niveau worden meegedaan aan zowel dressuur als springen (indien van toepassing). De data hiervoor worden door de manege bekend gemaakt via de Klepper, de site van de manege en de mededelingen-vitrines.
Inschrijven kan via de administratie van de manege.

 

Kwikzilver bij De Prinsenstad

Bij Manege de Prinsenstad wordt 4-5 keer per jaar een wedstrijd georganiseerd voor leden van de jeugdvereniging de Kwikzilver met een afsluitend kampioenschap aan het einde van het jaar. Op deze dagen kan op het eigen niveau worden meegedaan aan zowel dressuur als springen (indien van toepassing). De data hiervoor worden door de manege bekend gemaakt via de Klepper, de site van de manege en de mededelingen-vitrines.
Inschrijven kan via de administratie van de manege.

 

F-Proeven

Bij het manege bedrijf worden ook meerdere keren per jaar F-proeven georganiseerd. Dit zijn de officiële proeven van de FNRS, de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra.
Indien je lid bent van de FNRS mag je ook met een prive-pony meedoen aan deze wedstrijden. De data hiervoor worden door de manege bekend gemaakt via de Klepper, de site van de manege en de mededelingen-vitrines.
Inschrijven kan via de administratie van de manege.

 

KNHS dressuur proeven

Door de DPC wordt zowel in het Indoor als in het Outdoor seizoen een serie van dressuur wedstrijden georganiseerd op de locatie van Manege de Prinsenstad. Deze wedstrijden worden onder het reglement van de KNHS gereden en zijn voor ponyruiters met een startpas bij de KNHS.

In het winterseizoen organiseert de DPC vijf dressuurwedstrijden, de zgn. Midwinterserie. Van november t/m februari is er één wedstrijd per maand en in maart volgt er een spannende finale met mooie prijzen en met als hoogtepunt het uitroepen van de Midwinter Kampioen van elke klasse.
Daarnaast organiseert de DPC in april, mei en juni outdoorwedstrijden, de zgn. Delftse Dressuurcup. Deze serie wordt afgesloten met een finale tijdens Concours Delft.

De exacte data voor deze wedstrijden staan op deze site onder DPC Wedstrijden en zowel op de KNHS wedstrijd kalender als op Startlijsten.nl.
Inschrijven voor deze wedstrijden gaat altijd via MijnKNHS.nl.

 

Vanuit de KNHS worden zowel in het Indoor als in het Outdoor seizoen ook speciale wedstrijden verreden, de zogenaamde Kring- en Regiokampioenschappen waarmee je kunt kwalificeren voor de Hippiade, het NK voor de breedte sport.
De data en locatie voor deze wedstrijden vind je op de wedstrijdkalender van de KNHS en ook op de sites van de Kring ZuidWest en Regio ZuidHolland.

 

Verder wordt er vanuit de Kring ook jaarlijks een Herfstmeeting georganiseerd. Dit zijn 2 wedstrijddagen, 1 voor de klasse B/L en 1 voor de klasse M/Z, voor zowel pony- als paarden teams. De beste teams mogen door naar de gezamenlijke finale.
De teams (max 1 per vereniging) bestaan uit 4 ruiters en de afvaardiging vanuit de DPC wordt in overleg met de instructie samengesteld.

 

(Oefen) springen

Bij Manege de Prinsenstad worden ook regelmatig spring evenementen georganiseerd. Denk hierbij aan oefenspringen (1 of 2 keer, op alle hoogtes, een echt parcours springen zonder wedstrijdelement); het Paasspringen, het Koningsspringen en het Kerstspringen waarbij in een toepasselijke sfeer (en liefst ook kleding) op alle hoogtes kan worden gesprongen met een ludiek wedstrijdelement; en natuurlijk 2x per jaar de officiële springwedstrijden tijdens het Concours Delft (zowel In- als Outdoor).

De data hiervoor worden op de manege bekend gemaakt via de Klepper, de site van de manege en de mededelingen-vitrines. Maar nog makkelijker is het om je aan te melden voor de mailings hierover. Hiervoor kun je terecht bij de administratie van de manege.

 

Uit-wedstrijden

Behalve bij de DPC kun je met een KNHS startpas ook inschrijven voor wedstrijden bij andere verenigingen. De mogelijkheden die er zijn kun je vinden op de wedstrijdkalender van de KNHS en op Startlijsten.nl. Inschrijven gebeurt geheel op eigen verantwoording.

Denk er ook aan dat je zelf vervoer moet regelen voor je pony.